Hva er WHOIS

En WHOIS avslører viktig informasjon om et domene. Ved å utføre et søk kan du finne ut detaljer som domenetilgjengelighet, når domenet utløper, hvem som eier domenet, kontaktinformasjon til eieren, adresse, telefonnummer, e-postadresse og mer.

Hvordan fungerer det

Hver gang noen registrerer et domene, sender de sin personlige informasjon til Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Du kan tenke på dette som å registrere huset ditt hos myndighetene.

Ofte stilte spørsmål om WHOIS oppslag og personvern

Finn svar på ofte stilte spørsmål om WHOIS oppslag og personvern

WHOIS-databasen inneholder oversikten over alle registrerte domener på internett. Du kan gjøre et WHOIS-søk for å få tilgang til forskjellige detaljer relatert til et domene som registreringsdato, utløpsdato, domenenavn, navn på registrator, kontaktinformasjon, servernavn og mer. WHOIS-databasen er tilgjengelig for alle, og alle kan få tilgang til detaljene om et registrert domene. Databasen vedlikeholdes av International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) og oppdateres regelmessig. Hvis du oppretter en nettside, må du også registrere deg hos ICANN.

Når du registrerer et domenenavn, må du oppgi personlig informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-post. Informasjonen blir lagret i WHOIS-databasen, og alle kan finne den ved hjelp av et WHOIS søk.

WHOIS-personvern er en personverntjeneste som tilbys av Hostinger for å sikre personvernet til domeneeiere. Hvis du velger WHOIS personvern, blir dine personlige detaljer skjermet eller erstattet med detaljene til en proxyserver for å opprettholde personvernet.

Det er enkelt og raskt å utføre et WHOIS-søk. Bare skriv inn navnet på domenet eller IP-adressen i søkefeltet og trykk "Søk". Verktøyet vårt vil søke i WHOIS databasen og levere all informasjon inkludert registrator historikk for domenenavnet i løpet av sekunder.

Husk at du ikke må bruke informasjonen til markedsføring eller spam, da det er forbudt av ICANN.

Du bør alltid holde WHOIS-informasjonen din oppdatert for å overholde ICANN-reglene. Det vil si at du må gi korrekt kontaktinformasjon som du kan motta korrespondanse fra leverandøren din på.

Du kan oppdatere WHOIS-informasjonen din enkelt ved å bruke Hostinger kontrollpanelet. Det krever også bare noen få steg, og du kan oppdatere all informasjonen din på en gang hvis du vil. Du må logge deg på Hostinger kontoen din og deretter gå til kontrollpanelet for å oppdatere WHOIS informasjon.

Husker du WHOIS-personvern funksjonen vi nevnte? Det er grunnen til at noen oppføringer i WHOIS søk er skjult for ditt innsyn. Registratorene for domenene har søkt om WHOIS personvern, slik at domeneleverandøren har gjemt sin kontaktinformasjon.

Noe informasjon kan også skjules av domeneleverandører på grunn av lokale lovgivninger om databeskyttelse og personvern, som blant annet GDPR.

Du kan bruke WHOIS-personvern for å skjule din personlige informasjon i WHOIS-databasen. Hvis noen søker etter domenet ditt, vil de ikke kunne se kontaktinformasjonen din.
For å skjule WHOIS-informasjonen din, må du logg inn på Hostinger og deretter gå til ditt medlemsområde. Klikk så på Domenet som ligger øverst på skjermen og velg en av ordreknappene. Nå blir du omdirigert til betalingssiden der du kan velge din foretrukne betalingsmåte for å ta i bruk WHOIS-personvern.

Husk at med noen WHOIS-oppføringer tar det litt tid før oppdateringene trer i kraft. Dermed kan allikevel noen kan se detaljene dine før de blir skjult.